Newsletter #3

KDF: jesensko izdanje!

Istina, nekako se čini da je ove godine jesen počela odmah nakon proljeća, ali što se KDF-a tiče, plesna jesen tek treba započeti. Jesensko izdanje Karlovac Dance Festivala donosi dvije tematski izuzetno zanimljive plesne predstave, dvije filmske projekcije, izložbu, radionicu i prezentaciju. Ukratko, ne propustite festival, jer vrijeme je za - plesno, jesensko buđenje!

Osim informacija o festivalu, ovaj newsletter ujedno je i poziv na upise u novu sezonu plesnih radionica udruge Free Dance. Pridružite nam se! 

Ovaj newsletter, kao i svi programi udruge Free Dance u 2014. godini ostvareni su uz potporu Zaklade "Kultura Nova", kao dio projekta "Supporting and Stimulating Dance in Karlovac"

FESTIVALSKI PROGRAM

PREDSTAVE: Maja Drobac, autorica projekta Silent Killer, začetog u Indiji, u Karlovac donosi dvije predstave: "Za uvijek" i "Moje ime je Nisha".
FILMOVI: dva filma i predavanje o Pini Bausch, jednoj od najutjecajnijih koreografkinja. 

FESTIVALSKI PROGRAM

PREDSTAVE: Maja Drobac, autorica projekta Silent Killer, začetog u Indiji, u Karlovac donosi dvije predstave: "Za uvijek" i "Moje ime je Nisha".
FILMOVI: dva filma i predavanje o Pini Bausch, jednoj od najutjecajnijih koreografkinja. 
OFF PROGRAM - IZLOŽBA: od 15. rujna u Paviljonu Katzler pogledajte izložbu/instalaciju "Dance, dance, otherwise we are lost", inspiriranu Pinom Bausch. Autor izložbe je Ladislav Furač.   
OFF PROGRAM - RADIONICA: radionica ples na svili koju vodi Nikolina Komljenović održava se za potrebe snimanja britanske tv emisije "Coach Trip".

PREZENTACIJA: ekipa Karlovac Dance Festivala uskoro će, kod, Korane, ispred i u prostoru Hotela Korana Srakovčić održati kratku izvedbu - prezentaciju koncepta projekta Hidden River, s čijom se realizacijom započelo tijekom ljetnog izdanja KDF-a.

UKRATKO: kišobran u ruke i na ples! 

KDF004 održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Karlovca, Karlovačke Županije, Turističke zajednice grada Karlovca te uz financijsku podršku Zaklade "Kultura Nova".

KDF PREDSTAVE
 

Silent Killer, autorice Maje Drobac, ime je projekta začetog 2009. godine u Indiji. Do sada se razvio u nekoliko različitih grana umjetnosti s tendencijom da se pomogne djeci i ženama oboljelim od HIV-a i/ili AIDS-a koji su štićenici MILANE, organizacije u Bangaloreu, Indiji.

''Za uvijek''

Istinita priča dvoje mladih ljudi koji su s navršenih osamnaest godina života odlučili stupiti u brak.

"Moje ime je Nisha"                                                                          

Istinita priča o petnaestogodišnjoj djevojčici zaraženoj virusom HIV-a koja odluči krenuti u potragu za svojim ocem.

Nakon predstava na programu je Kritički parkour, razgovor s publikom, koji će moderirati Ivana Slunjski. Kritički parkour  serija je susreta plesnih umjetnika, publike i plesnih kritičara; projekt je portala Plesnascena.hr, a ova edicija ostvarena je u suradnji s festivalom KDF.

KDF: OFF PROGRAM - projekcije
 

Projekcije filmova o Pini Bauschorganiziraju se u suradnji sa Goethe institutom.

Na jesenskom izdanju biti će prikazana dva filma i jedno predavanje o Pini Bausch, svjetski poznatoj koreografkinji.

Filmovi:
Petak, 19.9.2014./19 sati/Info Point Free Dance, Križanićeva 13/
Pina Bausch, dokumentarni filmDirector: Anne Linsel, colour, 43 min., 2006

Subota, 20.9.2014./19 sati/Info Point Free Dance, Križanićeva 13/
Cafe Müller - (snimka predstave)Director: Peter Schäfer, colour, 55 min., 1985 Pina Bausch (1940. Solingen – 2009. Wuppertal)

KDF: OFF PROGRAM - izložba 

 

Izložba/Instalacija: "Dance dance, otherwise we are lost" by Ladislav Furač
( inspirirano Pinom Bausch)  biti će postavljena u Paviljonu Katzler od 15.9.
Postav: Morana Rožman Autor fotografija i teme: Ladislav Furac- KA Urbani ( KreativA Urbani)

"Dance dance, otherwise we are lost" je koncept usklađenosti tijela i pokreta u svrhu postizanja estetike misli i snage poruke s jasnom namjerom: Odmaknuti od svog tijela i misli, suočeni s apsurdom suvremenosti, gubimo smisao za osobnošću kao jedinim preostalim instrumentom borbe čovjeka protiv besmisla.

UDRUGA FREE DANCE - NOVOSTI:

POZIV NOVIM ČLANOVIMA NA UPISE!!! 

UPISI U NOVU PLESNU SEZONU

POČETAK 2014./2015. PLESNE SEZONE  JE  2.10.2014.

 

Ritmika i ples = plesna igraonica za djecu predškolske dobi
Satovi kreativnog plesa, ritmike i plesa za djecu školske dobi i mlade
Suvremeni, moderni ples za mlade i odrasle
Yoga

 

Glavna misao vodilja je „Kako učiti,a ne što učiti“.

Poziv je otvorenog tipa i dostupan svima – početnicima i profesionalcima, djeci, mladeži i odraslima, rekreativcima i svim ljubiteljima plesa.

 

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na na našim veselim, razigranim i edukativnim satovima plesa i ritmike za djecu predškolske dobi. 

Plesna edukacija, radionice & otvoreni satovi - suvremene plesne tehnike, moderni & jazz dance improvizacija, satovi yoge i još puno toga!!!!

 

Tečajevi (ritmika i ples, plesna igraonica za predškolski uzrast, balet, suvremeni ples) i održavanje redovitih klaseva (yoga, improvizacija) imaju za primarni cilj  plesnu  edukaciju, poticanje kreativnog stvaralaštva i plesnog odgoja karlovačke djece, mladeži i odraslih.
 

Kroz različite radionice, predavanja i kreativne programe uvodi se polaznike u osnove plesne umjetnosti i time širi svijest o pokretu, plesu i njegovim mogućnostima.
 

Glavna misao vodilja je „Kako učiti,a ne što učiti“. Rad na raznim formatima edukacije, dugoročni je plan programa načina dijeljena i prijenosa znanja, kao i na pitanju što je znanje o plesu i u suvremenom plesu kao takvo; u samom edukacijskom i umjetničkom aspektu; ali i organizacijskom, produkcijskom i društvenom.
 

Uz već postojeće satove plesa naprogramu su i improvizacijske tehnike i tjelesne prakse, tehnike artikulacije tjelesnog iskustva i razvoj kritičkog dijaloga.
 

Indirektno ovaj program  potiče i stvaranje publike i sljedbenike  plesa. Također utječe na kvaliteniji i kreativniji život, te ima čitav niz pozitivnih procesa koji nastaju kao posljedica plesanja i razmišljanja o tijelu.
 

Radionice nisu namijenjene isključivo plesačima, već i svima koji žele osjetiti novi pristup u svakodnevnom životu.
 

Lokacije:

Održavanja satova plesa i radionica: Mala scena Hrvatskog doma

Predavanja, projekcije i ostalo: Info point Free Dance

UPISI I INFORMACIJE: Info point Free Dance  

info@freedance.hr

099 388 72 07; 099 388 73 07