Biblioteka i videoteka

Videoteka i biblioteka projekt su i program koji služi u informativno i edukativne svrhe. Mediji i publikacije mogu se isključivo koristiti u prostoru Info pointa Free Dance, Križanićeva 13.

Godišnja članarina: 30kn (članovi biblioteke i vidoteke)

Članovi Free Dance-a koriste usluge bez naknade, uz predočenje članske iskaznice udruge

Radno vrijeme: 9-13h   17-20h

Kopiranja, presnimavanja te javna prikazivanja medijskih sadržaja su zabranjena. 

Pokretanje biblioteke i videoteke dio su projekta ''Gle, knjiga i   časopisi o plesu''.

Projekt  i program 'Gle, knjiga i časopisi o plesu'' provodi se kontinuirano cijelu godinu u prostoru udruge Free Dance, u sklopu postojeće biblioteke, videoteke i ostalih publikacija o plesu, kazalištu i izvedbenim umjetnostima. Otvorena biblioteka i čitaonica, te pristup ostalim medijima, publikacijama i časopisima omogućen je i otvoren svima. Osobita pozornost posvećuje se informiranju mladih ali i odraslih te cjelokupne javnosti o plesu putem knjiga, časopisa o plesu i raznih osmišljenih predavanja. Idejno ovaj projekt teži inovacijii u pristupu i dostupu književne, odgojne i ostale literature o plesu.

Promocija plesne biblioteke, razvijanje jedne nove aktivnosti i upoznavanje javnosti s jedinstvenom mini-bibliotekom je posebnost ovog projekta.  Samim time ostvaruju se novi umjetnički, edukativni ali i kreativni uvjeti za  popularizaciju i razvitak suvremene plesne umjetnosti na jedan novi način.

Lokacija: Info point Free Dance, Krizanićeva 13

Info point Free Dance-a osmišljen je da pored svojih programa tijekom cijele godine pruža informacije o plesu u Karlovcu, RH i u svijetu; kao svojevrsno mjesto protoka informacija i komunikacija sa ostalim plesnim umjetnicima u gradu, RH  i dalje. Informacije o programima i predstavama  u Zagrebu, s obzirom na blizinu Karlovcu) i o svim ostalim mogućnostima vezanim uz ples, edukaciju i obrazovanje. 

Program se provodi uz financijsku podršku Zaklade Kultura Nova.