Mondrianovi zvuci u Vrbanićevu perivoju

Nedjelja, 12. rujna 2021. │ Vrbanićev perivoj
11–21 h │ Mondrianovi zvuci  Radiona.org │ Paula Bučar, Messy Oscillators – Ana Horvat, Deborah Hustić 

Instalaciju Mondrianovi zvuci Paule Bučar, Ane Horvat i Deborah Hustić u produkciji Radione.org, koja je 29. kolovoza odgođena zbog lošeg vremena, Karlovčani će moći iskušati ove nedjelje, 12. rujna od 15 do 19 sati u Vrbanićevu perivoju. Instalacija je dio programa ljetne edicije 11. Karlovac Dance Festivala.

Mondrianovi zvuci igriva je instalacija koja potiče posjetitelje na samostalnu ili kolektivnu igru zvukom. Komunikacija se odvija putem zvukova koji na prvi pogled pripadaju području atmosferične dron-elektronike. Rad se bavi percepcijom ploha, boja i prostora u odnosu na zvuk i atmosferu dalekih geografija grada i predgrađa, evocirajući kinematografske mikrosvemire.
Za ovu prigodu rad će se postaviti u javnom prostoru parka te će građani stajanjem ili skakanjem po raznobojnim površinama stvarati elektronički zvuk koji autorice moduliraju i patchiraju kroz multiprocesore, sintesajzere i elektroakustičke objekte.
Mondrianovi zvuci žele potaknuti građane na participaciju, zajedničku igru zvukom i stvaranje zajedničkog zvučnog iskustva.

Detaljnije: https://radiona.org/.

Organizacija i produkcija KDF-a: Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac
Pokroviteljstvo: Ministarstvo kulture i medija RH
Financijska potpora: Zaklada Kultura nova
PartneriTuristička zajednica grada Karlovca, Javna ustanova Natura viva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *