Blog Post

Radionica suvremenog plesa │ Rebecca Margolick

#KDF013 Edukativni program

1. srpnja 2023. │17.00 – 19.00 │Atelje suvremenog plesa Free Dance, P. Zrinski 15, Karlovac

Radionica suvremenog plesa │ Rebecca Margolick, New York, SAD

Foto: Jim Carmodi

Rebecca Margolick plesna je umjetnica kojoj je New York postao dom nakon što je diplomirala ples na prestižnoj akademiji NYU Tisch u New Yorku. Njeni  su solo radovi kao i multidisciplinarne predstave igrale na pozornicama i performantivnim prostorima  diljem SAD-A, Kanade ali i u okviru festivala u drugim zemljama: Njemačka, Francuska, Costa Rica,  Izrael, Bugarska, Mexico.  Američki Dance Magazine  istaknuo je 2021.,  Rebeccu Margolick među TOP 25 umjetnika koje treba pratiti.   Koreografirala je za   baletne i plesne ansamble:  La Universidad Nacional de Costa Rica, Ballet BC Canada, Ailey/Fordham BFA Program, Michiyaya Dance, te  DancePORT Derida.  U nastupajućoj sezoni stvara novo djelo za Oregon Ballet Theater.   

Njenom umjetničkom radu potporu pružaju:   New Directions Choreography Lab at the Ailey School, The Conney Conference i  LABA Fellowship 14th St Y u NYC. Trenutno je direktor je za probe za  grupu Chuck Wilta  UNA Productions gdje i sama pleše, a  plesala je za grupu Sidra Bell u New Yorku (2012-do 2016). 

Kao slobodni plesač često surađuje sa koreografima: Annie Rigney, Belinda McGuire, Kayla Farrish, Allen Kaeja, Patricia Norowol, Jerome Bel (The Show Must Go On), Derrick Belcham, Emily Terndrup, Maya Orchin, Shay Kuebler,   Barak Marshall.  

Foto: Jim Carmody

U Hrvatskoj boravi sa željom da upozna hrvatsku plesnu scenu.

U Karlovcu će u okviru Ljetne edicije Karlovac Dance Festival-a održati besplatnu radionicu suvremenog plesa a koja prezentira kompilaciju raznolikih pristupa koje često i sama koristi za vlastiti kreativni proces a koji se temelji u principima suvremenih plesnih tehnika, somatske prakse kao i principima tai-chi vještina. 

www.rebeccamargolick.com 

Dobrodošli na sat suvremenog plesa i suvremene plesne tehnike sa Rebeccom Margolick 1. srpnja  u 17 do 19h,  mjesto: Atelje suvremenog plesa, Free Dance, P. Zrinski 15, Karlovac

Ova je akcija rezultat suradnje Karlovačkog plesnog festivala KDF 013 i Hrvatskog instituta za pokret i ples, Tjedan suvremenog plesa. 

Prijave na radionicu i info: info@freedance.hr + 385 (0)99 3887207; (0)993887307

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *