MATRIX_u Zorin domu, 16. travnja 2019. u 18:00 h

I ove godine Karlovac Dance Festival uvodi niz sadržaja za djecu i mlade. U Zorin domu, 16. travnja u 18:00 sati moći ćete pogledati fantastičan MATRIX, glazbeno-plesni spektakl nastao po uzoru na istoimeni fim “Matrix”.

Izvođači predstave su polaznici prve generacije Škole prirodnog pokreta i suvremenog plesa Marije Šćekić. U početku oni prikazuju svjesne strojeve (lutke) u tijelima djece koja su se pobunila protiv stereotipa, predrasuda i formalnosti. Postepenim odbacivanjem svojih crnih tamnih kaputa, nestaju i njihove maske, a lutke postaju ljudi. U ovoj fantastičnoj predstavi iskrena dječja srca brišu granicu stvarnog i nestvarnog, u scenskom, umjetničkom, kreativnom i onom ljudskom smislu te riječi.

Cijena ulaznice je 20 kn za djecu i mlade, a 30 kn za odrasle. Ulaz je slobodan za djecu iz sustava socijalne skrbi te za ostale mlade slabijeg imovinskog statusa. Povlaštene ulaznice Free Dance osigurava i za pojedine grupe temeljem specifičnih oblika suradnje sa školama i plesnim studijima.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=Ncvu-W5-J4k

O PREDSTAVI
Predstava je nastala po uzoru na istoimeni film „Matrix“ a prikazuje svjesne strojeve (lutke) u tijelima djece koja su se pobunila protiv stereotipa, predrasuda i formalnosti školskog (i društvenog) sustava te pobjegla iz „kuće lutaka“ u svijet vlastite mašte i kreativne slobode. Postepenim odbacivanjem svojih crnih tamnih kaputa i sunčanih naočala, lutke postaju pravi, nepatvoreni iskreni ljudi.
—————————–
KDF009 se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Karlovca, Županije Karlovačke i uz financijsku podršku Zaklada “Kultura nova”.

Organizacija i Produkcija: Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E.Karlovac

————————————

IMPRESSUM:
Ideja, sinetografija i umjetničko vodstvo: Marija Šćekić
(sinetografija: struktura pokreta tijela, zvuka, slike i svjetla)

Izvedba i koreografija: Histeria Nova JUNIORS
(Gardijan Nora, Grubelić Luce, Klanjčić Matilda, Kursar Lana, Kuvačić Nora, Mikulandra Luca, Milikić Andrea, Rajić Petra, Slavica Martina)

Asistenti: Kristina Lisica, Dora Župan, Armando Bakarić, Marija Vuksan (Histeria Nova Teatar novog pokreta)
Voditelji svjetla: Saša Bogojević, Marija Šćekić
Kompjuterska obrada i audio montaža zvuka: Predrag Ćosić
Kostimografija: Mihaela Gregov
Produkcija: Umjetnička organizacija Histeria Nova

RECENZIJE:
Plesna scena (Maja Đurinović): http://www.plesnascena.hr/index.php?p=article&id=2166

Glas Slavonije (Maja Muškić):
http://www.glas-slavonije.hr/354583/5/Marija-Scekic-Mogu-parirati-svim-svjetskim-i-domacim-profesionalnim-ansamblima

http://www.glas-slavonije.hr/352851/5/Kada-lutke-postaju-ljudi-s-iskrenim-djecjim-srcima

————————————-

ŠKOLA PRIRODNOG POKRETA I PLESA MARIJE ŠĆEKIĆ (Zadar)
„CROllateral Movement“ (CROm) je naziv autorskog odgojno-obrazovnog programa Marije Šćekić, dipl. plesačice suvremenog plesa, koreografkinje i voditeljice Histeria Nove. CROM je skraćeni naziv imena “hrvatski – lateralni- pokret” koji označava neformalnu, interdisciplinarnu edukaciju plesne umjetnosti kao znanosti o čovjeku i ljudskom, humanom, pokretu a koju autorica provodi vlastitim pedagoškim angažmanom u Republici Hrvatskoj od 2000.g (Ansambl LADO, Ana Maletić Škola suvremenog plesa u Zagrebu, Akademija dramskih umjetnosti u Osijeku i Zagrebu, OŠ za balet i suvremeni ples pri OŠ Jurja Dalmatinca u Šibeniku..).

Od listopada 2017. „CROm“ se održava u sklopu redovnog programa ovoosnovane Škole prirodnog pokreta i suvremenog plesa Marije Šćekić u Zadru. Škola se temelji na osvješćivanju i usavršavanju neuromuskularne komunikacije polaznika kao bitnog faktora u postizanju skladnog načina kretanja, ne samo na sceni već i u svakodnevnom životu. Neovisno o njihovoj dobi i plesnom iskustvu, polaznici stječu iskustvo prirodnog načina kretanja, uče osnove anatomije i biomehanike ljudskog pokreta u cilju razvoja njihova individualnog kreativno-umjetničkog plesnog potencijala.

Više o CROM školi: www.histerianova.com/crom

Najljepša HVALA svim roditeljima djece u Šibeniku za inicijativu nastavka edukacije njihove djece kao i svim Đakovčanima koji su na bilo koji način pomogli njihov dolazak u Grad Karlovac i gostovanje na Karlovac Dance Festivalu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *