PLES NA SVILI, Nikolina Komljenović @KDF010

Međunarodni festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti KDF010

KARLOVAC DANCE FESTIVAL 010

KDF 010 kreativni program radionica PLES NA SVILI, Nikolina Komljenović

Lokacija: Livada ispod Koranskog drvenog mosta (strana kod jablanova)

Vrijeme: 30.08. – 1.9.2020.

Ples na svili je zračna akrobacija novog cirkusa. Spoj je plesa i gimnastike, a odvija se na dvije okomito postavljene trake materijala. Razvija cijelo tijelo i neizmjerno je zabavna i zarazna!

Prvi put je predstavljena javnosti 80-tih godina prošlog stoljeća kroz predstavu cirkuske kompanije Cirque du soleil. Izvodi se u predstavama novog cirkusa, dramskim i plesnim predstavama te kao samostalna točka. Mlada je disciplina koja se još uvijek razvija.

Fotografije: Igor Pavlović

O voditeljici:

Nikolina Komljenović jedna je od prvih izvođačica plesa na svili u regiji. Plesom na svili bavi se već 20 godina, a podučava od 2008. godine. Gostovala je sa svojim projektima i vodila radionice diljem cijelog svijeta, od Kine, Palestine, Jordana, Alžira i Nigerije do Njemačke, Belgije, Francuske, Poljske, Grčke te cijele regije. Profesionalna je plesačica suvremenog plesa s afinitetima i znanjem u širokom području izvedbenih umjetnosti od raznih plesnih tehnika kao i cirkuskih vještina akrobacija u paru, vertikalnog plesa, manipuliranja objektima te jedina u cijeloj regiji koja izvodi ples u zorb lopti, voltige, te jedina u svijetu koja izvodi zračni ples na prozirnim nitima.

 Foto: Igor Pavlović

Info i prijave na radionicu:

Prijave na sve radionice su obavezne zbog ograničenog broja polaznika/ca.

*****PRIJAVE I INFO: KDF 010 kreativni program radionica

Prijave se do 28.8.2020 zaprimaju na email info@freedance.hr

  • PRIJAVA – PLES NA SVILI, NIKOLINA KOMLJENOVIĆ

KOTIZACIJA: 240,00

  • PRIJAVA – PLES NA SVILI + VOLTIGE DANCE, NIKOLINA KOMLJENOVIĆ

KOTIZACIJA: VOLTIGE DANCE + PLES NA SVILI: 350,00 KN

Prijavnica: Prijavnica_KDF010_PLES NA SVILI

O radionici:

Radionica se sastoji od tri dijela.

Prvi dio se bavi osvještavanjem vlastitog tijjela, zagrijavanjem i osnovama motorike potrebne za ovladavanje zračnom akrobacijom. Raditi ćemo vježbe snage i fleksibilnosti koje zagrijavaju cijelo tijelo, rade na fleksibilnosti i snazi jezgre, kao i na koordinaciji i razvoju ravnoteže. Svi glavni mišići naporno će raditi na tkivima koji su nam potrebni, na spiralama tijela i izdržljivosti u pozicijama kao dobar uvod za elemente i pokrete na svili.

Drugi se dio odvija u zraku, na tkanini, kada se uče vještina, figure i razvija vlastiti umjetnički izraz. Radit ćemo na pojedinačnim figurama, rotacijama i padovima, prijelazima između njih i cijelim koreografskim sekvencama.

Treći, i jednako bitan dio je istezanje kako bi se smanjila bol u mišićima. Akrobacijama na svili mogu se baviti svi muški i ženski, od svoje 6 godine do 66!

S.vila okuplja ljubitelje zračnih akrobacija od 2008. godine. Želja za kreiranjem zračnih umjetničkih sadržaja bio je poticaj kako bih proširili svoje interese uključivši cijelu paletu cirkuskih rekvizita i tehnika bavljenja tijelom kroz izvedbu. Tako se danas S.vila bavi zračnim akrobacijama, manipuliranjem objektima, žongliranjem vatrom, partner akrobacijama, hodanjem na štulama, klaunerijom, vertikalnim plesom po zgradama, scenskim pokretom te specifično upravo za ovu udrugu, TIJELOM U ZRAKU.

INOVATIVNOST je naš moto te želimo istaknuti da smo jedini u cijeloj regiji koja izvodi ples u zorb lopti, voltige te jedini u svijetu koji izvodimo zračni ples na snopu prozirnih niti. Cilj udruge je razvoj cirkuske umjetnosti u Republici Hrvatskoj kroz edukaciju, kazališne predstave, performanse, komercijalne sadržaje te prezentiranje hrvatske cirkuske scene u inozemstvu.

****

KDF010 održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i uz potporu Grada Karlovca.

Organizacija i Produkcija: Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E.Karlovac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *