Blog Post

F.R.E.E. D.A.N.C.E.

Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E.  Karlovac je udruga za plesnu i izvedbenu umjetnost osnovana 2004.godine.

Centar je zamišljen kao mjesto otvoreno za suradnje, te razmjenu iskustava i znanja a sve u cilju njegovanja i poticanja razvoja suvremene plesne umjetnosti.

Uz plesnu edukaciju, organizaciju, suradnje i produciranje plesno-izvedbenih projekata te razvijanje plesne umjetnosti Free Dance promiče kulturno-edukativne ciljeve te teži ostvarivanju povoljnih uvjeta za razvoj nezavisne kulturne scene i suvremene plesne umjetnosti.

Free Dance je u javnosti  prepoznata kao nezavisna i neprofitna organizacija koja djeluje u interesu promicanja suvremene plesne i izvedbene umjetnosti.  Kontinuirano i otvoreno, udruga edukacijom i produkcijom u području suvremenog plesa razvija stvaratelje i korisnike plesne umjetnosti. Članovi, suradnici, volonteri i zaposlenici udruge temeljem zajedničkog odlučivanja uspješno provode programe, projekte i aktivnosti udruge, s ciljem kontinuiranog unaprjeđivanja organizacije.

Centar okuplja zainteresirane stručnjake, umjetnike, zajedno sa početnicima i profesionalcima i djecu, mladež, odrasle i sve ljubitelje plesa i plesne umjetnosti, kako bi doprinijeli unapređenju nezavisne kulture, umjetnosti, suvremenog plesa i plesne kulture uopće, sukladno svojim općim aktima i aktima nadležnih strukovnih organizacija, mreža i ostalih neprofitnih organizacija u koje je Centar učlanjen.

Free Dance djeluje i radi na dvije lokacije i dokazano stječe iskustvo u različitim suvremenim kulturnim i društvenim projektima u zajednici; usmjerenih na suradnje s profesionalcima ne zanemarujući svoj rad i djelovanje s djecom, mladima, odraslima sve do šireg građanstva.

Glavni programi vodjeni su smjernicama i fokusirane na glavne polaznice i smjernice rada udruge:

FOCUS
RESEARCH
EXPLORE
ENDEAVOR

DARE
ASPIRE

NETWORK
COLLABORATIVE
EXPERIENCE

Lokacije rada:

Atelje suvremenog plesa (plesna dvorana), Korzo, P.Zrinski 15

Info point Free Dance (ured), Križanićeva 13