Blog Post

Karlovac Dance Festival 011

Larisa Lipovac Navojec: A Solo Together

Karlovački plesni festival ove je godine raspoređen u ljetni i jesenski blok i to od 28. kolovoza do 5. rujna te od 21. do 23. listopada. Pripremamo zanimljiv i raznolik izvedbeni program, a očekuju nas i radionice s istaknutim plesnim umjetnicima i još pokoje iznenađenje. U studenome slijedi i izložba o deset festivalskih godina na kojoj će biti predstavljen izbor iz bogate fotografske i arhivske građe.

Iz ljetnoga bloka izdvajamo gostovanje Studija za suvremeni ples s predstavom Spektakl u koreografiji Irme Omerzo, a iz jesenskoga dva sola, Solo Together Larise Lipovac Navojec i Rob3rta Roberte Milevoj, te predstavu Skupa Petre Hrašćanec. U Spektaklu Irma Omerzo propituje unisoni pokret i mogućnosti njegova dekonstruiranja, referirajući se na opčinjenost unisonim kretanjem u mainstream kulturi te se nasuprot tome zalažući za načine bivanja zajedno koji u zajedništvu afirmiraju i samostalnost.

Petra Hrašćanec: Skupa, foto: Neven Petrović

Zajedništvom se bave i Larisa Lipovac Navojec te Petra Hrašćanec. Larisa Lipovac Navojec tematizira pojam utopijskog kolektiva uspoređujući kontekst djetinjstva u socijalističkoj Jugoslaviji s kontekstom postsocijalističkog svijeta, a događaj se kreira i izvodi u suradnji s publikom. Skupa Petre Hrašćanec vrijednost zajedništva prepoznaje u tjelesnoj praksi izvođačica koje traže zajedničke načine bivanja na sceni. Roberta Milevoj pak u novome solu istražuje kako osobni emotivni doživljaji, sjećanja i unutarnji monolozi mogu postati uporištem za solo izvedbu, pri čemu se tijelo promatra kao mehanizam koji nosi sa sobom ispovijest, ali i povijest izvedbenosti specifičnog autorskog tijela.

Uskoro detaljnije o programu. Pratite nas na našim stranicama i društvenim mrežama!