Blog Post

Ples je ples!
Free Dance poziva na upise u Plesnu školicu

Ples je uvijek dobar izbor. Osobito u ovako neizvjesnim vremenima. Ples nas uči tečnijem kretanju kroz život i neverbalnu iskazivanju emocija.
Ples je univerzalni jezik ljudske duše.

Na fizičkoj razini, ples nam omogućuje bolje poznavanje i komunikaciju s tijelom i prostorom u kojem se krećemo, osnažuje nas, energizira i pridonosi pravilnu držanju. Na mentalnoj razini, plesom se otvaramo prema dubljim emocijama i postajemo sigurniji u sebe.
Ukratko, ples je razigrana disciplina uma i tijela, vještina koja vodi boljem suživotu s vlastitim tijelom i potiče na suptilno povezivanje sa sobom, drugima i okolinom.

Udruga Free Dance, koja na Karlovac Dance Festival već gotovo puno desetljeće dovodi domaće i strane koreografe i produkcije, ove sezone poziva na upise u Plesnu školicu, programe Ateljea suvremenog plesa.
Plesna školica namijenjena je djeci i odraslima, a obuhvaća ritmiku, kreativni i suvremeni ples, improvizaciju, balet i jogu, uz učenje putem razgovora, gledanja predstava i čitanja o plesu. Free Dance pokreće i dječji plesni ansambl koji će manjim plesnim formama svladavati osnove baleta, ritmike i suvremenog plesa.

Atelje suvremenog plesa prostor je za edukativne, umjetničke i društvene programe usmjerene na suradnju i spoj plesa s drugim umjetničkim disciplinama. Smješten u centru grada (Korzo, P. Zrinski 15, ulaz iz dvorišta), Atelje je lako dostupan stoga poziva sve zainteresirane na upise u Plesnu školicu. Polaznicima je omogućeno besplatno korištenje plesnom bibliotekom i medijatekom te brojnim pogodnostima tijekom čitave godine. Programi Plesne školice rekreativna su karaktera, ne zahtijevaju plesno ili sportsko iskustvo, prilagođavaju se mogućnostima polaznika uz postupan i pozoran napredak te stjecanje plesnih vještina. Dodatna je vrijednost programa cjelovito učenje o plesu upoznavanjem plesne povijesti, tehnika, važnih autora i njihova rada, suvremenih plesnih trendova i razvijanje kritičkog razmišljanja.

Programi Plesne školice:
RITMIKA I PLES, kreativni ples za predškolski uzrast (4–6 godina) i za školsku grupu (7–10 godina)
SUVREMENI PLES za djecu, mlade i odrasle
BALET I PLESNA IMPROVIZACIJA
JOGA
DJEČJI PLESNI ANSAMBL (11–14 godina)

Plesna školica čeka vas otvorenih vrata!
Radujemo se vašim prijavama,
jer
PLES JE PLES!