Blog Post

Rezonanca turbine, plesna instalacija

Najava izvedbi: 10. i 11. 12. 2021.

Lokacija: Mala scena Hrvatski dom

Rezonanca turbine je auditivno-vizualni plesni performans u trajanju.

Rezonanca turbine novi je rad i dio projekta Skrivena rijeka koji povezuje umjetnost, znanost, prirodnu i industrijsku baštinu Karlovca.

Zamišljena je kao otvorena forma izvedbenog djela koji poziva publiku na doživljaj.

Programskim sadržajem izvedbenog djela i svojom otvorenom formom Rezonanca turbine poziva posjetitelje na doživljaj, interakciju i izbor dolaska i odlaska bilo kada u razdoblju izvedbe (trajanja) performansa.

Rezonanca turbine zamišljena je kao doživljaj gledatelja u susretu s različitim medijima u prostoru koji otvaraju različita polja interakcije kao i izbor gledatelju na tok izvedbe susreta unutar koje sam gledatelj stvara tijek trajanja.

Koncept, koreografija i izvedba: Melita Spahić Bezjak

Video : Majda Džanić

Scenografija: Jefrey James, Majda Džanić, Melita Spahić Bezjak

Zvučna instalacija: Damir Šimunko, Nikola Crnković-Braco, Neven Mihajlović

Više o projektu:

Rezonanca turbine dio je projekta Skrivena rijeka koji pokriva i istraživanje i izvedbeni dio vezan uz pokret, bilježenje procesa rada i koreografije, zvuk, komponiranje i osmišljavanje audio instalacija u intermedijalnom kontekstu. Proces istraživanja/rada: istraživanja frekvencija i kontrafrekvencija vode, povijest industrijske baštine Karlovca i njegovih turbina, značenjem rijeke Korane u životima stanovnika grada. Projekt inspiraciju crpi iz: rijeke Korane, turbine na Korani, poznatom karlovačkom slapu. Fokus je i na povezivanju i promociji prirodne kulturne baštine Karlovca.

Podrška: ČISTOĆA d.o.o.Karlovac

Financijska podrška: Zaklada ”Kultura nova”