Blog Post

Vertical Dance Platform – prezentacija projekta Karlovac

19. svibanj 2018.g. 11sati KARLOVAC

Javna prezentacija projekta VERTIKALNI PLES U HRVATSKOJ (Vertical Dance Platform Croatia) autorice Marije Šćekić

Lokacija: Atelje suvremenog plesa (Free Dance, P.Zrinski 15, Karlovac)

*****

VDF CROATIA – ZADAR 2018

15 – 20 rujna 2018.

“NOVI PROSTORI: Vertikalni ples u Hrvatskoj”  Zadar 2018.

od 15 – 20. rujna 2018.godine, Grad Zadar će postati mjesto okupljanja za koreografe, penjače, sportaše i plesače suvremenog  plesa (sa i bez prethodnog iskustva) kojima se pruža jedinstvene prilika da steknu osnovno znanje ili nadograde postojeće iskustvo iz područja vertikalnog plesa.

19. svibnja 2018. u 11:00 sati u Ateljeu suvremenog plesa (Free Dance, P.Zrinski 15, Karlovac) održati će se javna prezentacija projekta pod nazivom Vertical Dance Platform Croatia  autorice Marije Šćekić, začetnice vertikalnog plesa u Republici Hrvatskoj.

.

Foto: Stipe Surac

Projekt se odvija u okviru međunarodnog projekta pod nazivom Vertical Dance Forum, sufinanciranog sredstvima programa Europske Unije (Kreativna Europa 2017-2019).Prezentacija je namijenjena široj javnosti, umjetnicima, plesačima, sportašima kao i predstavnicima lokalnih i regionalnih samouprava, turističkih zajednica, ravnateljima kazališta te voditeljima kulturno-umjetničkih institucija s otvorenim pozivom na suradnju i suorganizaciju glavnog VDP eventa u rujnu 2018 u Gradu Zadru.

Neka od pitanja o kojima će autorica govoriti:- što je vertikalni ples?
– kakvi su uvjeti rada u RH?- tko su međunarodni partneri i suosnivatelji VDF projekta? (projekcija kratkog filma)- tko su nacionalne i lokalne suradničke plesne udruge i organizacije?- plan osnivanja Histeria Nova Vertikalnog trening centra u Sv. Filip i Jakovu
– važnost sigurnosnog protokola i mjere zaštite budućih plesača
– vertikalni ples za promociju i zaštitu kulturno-prirodne baštine RH
– vertikalni ples i somatika plesača (inovativni, eksperimentalni umjetnički izričaj u RH?)

Na kraju predavanja, biti će prikazan kratki autorski film Marije Šćekić pod nazivom BABINE SUZE, posvećen Mariji i Josipu Ramić (posljednjim stanovnicima Paklenice), snimljenim u suradnji sa Nacionalnim parkom Paklenica i u koprodukciji sa FILM 54. u sklopu prvog vertikalnog plesnog projekta u RH pod nazivom VRATA VELEBITA (Histeria Nova, 2013-2016).Film je osvojio Blue Sun Nagradu za 1.mjesto na IX Paklenica Film festivalu

Više o projektu: www.histerianova.com/vdp

Prezentacija je namijenjena široj javnosti, umjetnicima, plesačima, sportašima te predstavnicima lokalnih i regionalnih samouprava, turističkih zajednica, ravnateljima kazališta te voditeljima kulturno-umjetničkih institucija u zemlji s otvorenim pozivom na suradnju.

Molimo vas da svoje dolazak  potvrdite na: info@freedance.hr

Više o programu u Zadru u prilzima i na: https://verticaldanceforum.com/meeting-in-croatia-vertical-dance-in-new-…