A SOLO TOGETHER @KDF011

Četvrtak, 21. listopada 2021. │GK Zorin dom
19.30  A Solo Together  Larisa Lipovac Navojec

a solo together
a solo to get there
a solo to get her
a solo to gather
a solo
together

Predstava A Solo Together tematizira pojam utopijskog kolektiva kojeg se autorica sjeća iz vlastitog djetinjstva provedena u socijalističkoj Jugoslaviji.
Predstava je osmišljena s obzirom na kontekst postsocijalističkog svijeta i zamišljena kao događaj kreiran i izveden u suradnji s publikom. Osvrće se na pojam zajednice ili na sjećanje pojma o zajednici koja više ne postoji i ne vrednuje se na jednak način.
Dramaturgija je fragmentarna: čini ju zbirka pojedinih trenutaka kao što su osobni artefakti, politička situacija, zvučna slika ili memorija tijela. Svi navedeni elementi djeluju poput dijelova slagalice koji se šire u različite kontekstne i asocijativne prostore kako bi stvorili cjelovitu, konačnu sliku. Autorica poziva publiku da pokušaju stvoriti kolektivnu misao, da se pridruže, okupe i stvore zajedničko iskustvo bivanjem A SOLO TO-GET- (t) HER (e).

Budući da se u predstavi upotrebljavaju mnoge tehnološke inovacije, publika putuje kroz vrijeme i vraća se tehnološkim vremeplovom i fizikalnošću izvedbe autorice u doba socijalističkog poimanja kolektiva. U prostoru izvedbe nekoliko je videoprojekcija na platnima i zidovima koje okružuju publiku. Autorica upravlja interaktivnim keyboardom stvarajući zvučnu i vizualnu sliku predstave. Sama predstava počinje u foajeu interaktivnom instalacijom koja je uključuje film, snimljenu koreografiju i interaktivni keyboard koji publika može isprobati, a usto se informirati i pripremiti za materijale koji slijede u prostoru izvedbe.

Predstava je nastala u sklopu programa SODA na HZT Uferstudios u Berlinu gdje je premijerno izvedena u prosincu 2017, a projekt je realiziran uz potporu Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija RH.
Godine 2019. predstava je selektirana za Plesnu mrežu Hrvatske, a autorica je dobitnica strukovne nagrade RH za suvremeni ples u sezoni 2018/2019. za najbolju pojedinačnu izvedbu u predstavi.

Autorica/izvođačica: Larisa Lipovac Navojec
Dramaturginja: Pavlica Bajsić Brazzoduro
Video i animacija: Aleksandar Rapaić
Oblikovanje zvuka: Hrvoje Jelinčić / DJ hrwo E
Oblikovanje svjetla i tehnička potpora: Tomislav Božić
Hostese: Mirna Gaberšnik i Andrea Hršak
Oblikovanje: Hrvoje Jelinčić
Produkcija: Plesni centar TALA

Foto: Tomislav Sporiš

Pokroviteljstvo i potpora KDF-a: Ministarstvo kulture i medija RH, Zaklada Kultura nova i Turistička zajednica grada Karlovca
Organizacija i produkcija: Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac
Suradnja i partneri: TZ Karlovac, Javna ustanova Natura viva, Nomadska plesna akademija Hrvatske, HGSS Karlovac, Karlovačka športska zajednica

Ulaznice: 30 kn
Učenici, studenti i umirovljenici: 20 kn
Grupa deset ili više osoba: 20 kn
Ulaznice se kupuju na blagajni GK Zorin dom od utorka do petka 10–12 i 17–20 sati te subotom 10–12 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *