ROB3RTA @KDF011

Subota, 13. studenoga 2021. │GK Zorin dom
20 h  Rob3rta Roberta Milevoj

ROB3RTA je treći u nizu solo radova plesačice i koreografkinje Roberte Milevoj koji se nastavlja na predstave Roberta, Roberta (2010) i Opet Roberta (2013). U dosadašnjem stvaralaštvu autorica se bavila propitivanjem odnosa između izvedbe i koreografije kao mjesta susreta prirodnog, emotivnog iskustva s umjetnim prostorom izvedbe.
Autoricu u okviru ovog projekta primarno interesira analiza kapaciteta vlastitog izvođačkog tijela, kapaciteta koji su nužno uvjetovani unutarnjim sadržajima, a pri čemu se kao centralno pitanje nameće na koji način osobni emotivni doživljaji, sjećanja i unutarnji monolozi mogu postati uporištem za solo izvedbu te kako obilježja vlastite (ženske) prirode i modusi njezine manifestacije u plesnoj izvedbi mogu uvjetovati drugačije poetske pristupe plesnoj građi i koreografiji. Tijelo se ovdje promatra kao mehanizam koji nosi sa sobom ispovijest, ali i povijest izvedbenosti specifičnog autorskog tijela.

Koreografija i izvedba: Roberta Milevoj
Glazba: Miro Manojlović
Svjetlo: Saša Fistrić
Kostim: Desanka Janković
Suradnik u projektu: Matija Ferlin
Fotografije: Andi Bančić
Oblikovanje plakata: Matija Ferlin
Prijevod: Ana Uglešić
Produkcija: umjetnička organizacija NIKAD KRAJA
Projekt je financijski poduprlo Ministarstvo kulture i medija RH te je realiziran u suradnji s Mediteranskim plesnim centrom u Svetvinčenatu.

Foto: Andi Bančić

Pokroviteljstvo i potpora KDF-a: Ministarstvo kulture i medija RH, Zaklada Kultura nova i Turistička zajednica grada Karlovca
Organizacija i produkcija: Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac
Suradnja i partneri: TZ Karlovac, Javna ustanova Natura viva, Nomadska plesna akademija Hrvatske, HGSS Karlovac, Karlovačka športska zajednica

Ulaznice: 30 kn
Učenici, studenti i umirovljenici: 20 kn
Grupa deset ili više osoba: 20 kn
Ulaznice se kupuju na blagajni GK Zorin dom od utorka do petka 10–12 i 17–20 sati te subotom 10–12 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *