Blog Post

IGRE U ZRAKU, Nives Soldičić @KDF010

Međunarodni festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti KDF010

KARLOVAC DANCE FESTIVAL 010

KDF Kids! Program – IGRE U ZRAKU, Nives Soldičić

Lokacija: Livada ispod Koranskog drvenog mosta (kod jablanova)

Vrijeme: 31.08. – 2.9.2020.

IGRE U ZRAKU, Nives Soldičić


Dob: 7-12 godina / Maksimalni broj djece: 12

Kroz igru i zabavu djeca će se upoznati sa atraktivnim zračnim cirkuskim vještinama, plesom na svili i zračnim obručem.
Ples na tkanini, poznatiji kao ples na svili je sve popularnija zračna vještina koja kombinira ples i gimnastiku.

Aerial ring, poznat kao aerial hoop (zračni prsten odnosno obruč) može se koristiti kao statički rekvizit ali može se i rotirati ili ljuljati uz odgovarajuću opremu. 

Na početnoj radionici naučiti ćete svladati osnove i steći snagu za teže teške akrobatske elemente koji slijede na naprednoj razini. Kroz kombinacije figura i poza razvija se elegancija pokreta i bolja kontrola nad pokretima svoga tijela.

Sat se sastoji od zagrijavanja tijela, kondicionih igra te učenja vještine penjanja i osnovnih figura primjerenih dobu djeteta. Proučavat ćemo ravnotežu, koordinaciju, fleksibilnost i snagu kroz zabavne, fokusirane igre i grupne vježbe.

Radionicom se postiže povećana svijest polaznika radionice o kretanju i bivanju u prostoru, usvajanje novih motoričkih vještina te jačanje i nadogradnja postojećih motoričkih vještina, poboljšanje koordinacije, kontrole tijela, ravnoteže, izdržljivosti i ukupne snage.
Osim toga, radom u grupi potiče se učenje i poboljšanje socijalnih vještina, poboljšanje izražavanja pokretom i plesom te je kod djece potaknuto kinestetičko razmišljanje i rješavanje zadatka.

Na intenzivnoj radionici djeca će kroz igru i ples pod budnim okom voditeljice naučiti kako visiti naopako, penjati se i raditi razne figure.

Radionicu vodi cirkuska umjetnica, klaunesa, plesačica i joga učiteljica Nives Soldičić.

Suvremenim plesom se počela aktivno baviti 2006. godine u Rijeci u Prostoru plus, gdje i dan danas aktivno djeluje. 2008. u Zagrebu nastavlja s plesnom edukacijom u studiu Liberdance. U CKM-u otkriva ples na svili i potpuno se zaljubljuje u tu predivnu vještinu. Po povratku u Rijeku počinje s organizacijom radionica akrobacija na svili, redovnih satova akrobacija na svili te sudjeluje u raznim projektima. Održava radionice u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji.

Radi kao klaunesa u udruzi Crveni nosovi, izvodi performanse u Hrvatskoj i vani, a radila je i u cirkusu “Petit” u Engleskoj.