Blog Post

KDF 009 / proljetno izdanje / predstave TANKA LINIJA i MATRIX

Dana 16. travnja 2019. godine održane su dvije predstave u sklopu Karlovac Dance Festivala 009 – proljetno izdanje: MATRIX u izvedbi Histeria Nova JUNIORS (autorica predstave: Marija Ščekić) i TANKA LINIJA u izvedbi studenata Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, BA3 studija suvremenog plesa (autorica predstave: Aleksandra Janeva Imfeld).

Predstava MATRIX, u izvedbi mladih plesačica Histeria Nova JUNIORS, autorice Marije Ščekić, održana je u Gradskom kazalištu Zorin dom, s početkom u 18:00 sati. Zahvaljujemo timu Matrix-a na atraktivnoj izvedbi predstave inspirirane istoimenim filmom. Predstava je nastala kao završni rad učenika Osnovne škole za balet i suvremeni ples Jurja Dalmatinca u Šibeniku, a usavršena je do jedinstvenog glazbeno-scenskog spektakla u sklopu Škole prirodnog pokreta i suvremenog plesa Marije Ščekić (Histeria Nova). Zahvaljujemo i svim gledateljima na dolasku, a posebice mladim plesačima Baletnog studija Gradskog kazališta Zorin dom, učenicima OŠ Dragojle Jarnević (folklorna skupina) i štićenicima Učeničkog doma Karlovac koji su se uključili u posebni program suradnje i pripremili crtež na temu predstave (autor crteža, Leon Šebalj, svojom je umjetničkom interpretacijom dao doprinos najavi proljetnog izdanja KDF-a: crtež smo izložili uoči predstava u Ateljeu suvremenog plesa Free Dance na Korzu).

Predstava TANKA LINIJA, održana istoga dana s početkom u 19:30, oduševila je posjetitelje. Izvrsni energični izvođači – studenti izvedbenog smjera BA3 baletnog studija Akademije dramske umjetnosti, prepunili su malu dvoranu Zorin doma i zavrijedili oduševljene povike te dug i glasan pljesak publike. Tanka linija u jedinstvenoj interpretaciji fizičkih i emotivnih stanja, visokovrijedna je predstava u edukativnom i izvedbenom smislu te je „oborila je s nogu“ sve prisutne gledatelje, kako građane željne dobre zabave, tako i stručnu publiku iz redova suvremenog plesa. Zahvaljujemo izvođačima i gledateljima na gostovanju na proljetnoj ediciji KDF-a 009 i radujemo se ponovnom susretu u nekoj sličnoj festivalskoj prilici.