Blog Post

Najava novog solo rada ”On the Beach” (”Na plaži”)

On the Beach / Na plaži

Solo je potaknut istraživanjima započetim na radionici Bena Dukea The One Person Epic koji spaja autobiografske elemente s već postojećim i poznatim narativima te nadahnut postapokaliptičnim romanom Nevila Shutea On the Beach i operom Philipa Glassa i Roberta Wilsona Einstein on the Beach.

Polazište je ideja kako fragmentirati libreto i opernu strukturu te potom raščlanjene segmente uplesti u autobiografski narativ i protisnuti u medij suvremenog plesa da bi se došlo do neke posve nove izvedbene strukture.

– razlaganjem formalističkih opernih obrazaca, kombinirajući različite izvedbene medije, žanrove i tehnike (numeričkim ponavljanjima, adicijama zvukovnih, plesnih, poetskih i narativnih slojeva, ponavljajućim ciklusima koji se perpetuiraju odgađajući svršetak)

U fokusu će nam biti i relacije povišenih emocionalnih stanja kakve opera tradira i minimalističkih postupaka Glassove partiture te raskošnost opere u odnosu na introspektivna poniranja suvremenoplesnog sola. Također, zanima nas istražiti kako grandiozna scenografska rješenja razmatrane opere supstituirati vizualnim instalacijama i računalnim animacijama.