Blog Post

Nomadska plesna akademija Hrvatska u gostima unutar KarlovacDance Festivala!!!

Ove godine, ljetna edicija četrnaestog izdanja Karlovac Dance Festivala KDF014 donosi suradnju i partnerstvo s Nomadskom plesnom akademijom Hrvatska kroz njihove programe Domino rezidencija i Modularna Škola.

Festival će se održati u sklopu karlovačkog Zvjezdanog ljeta, pružajući priliku za uživanje u suvremenom plesu i inovativnim umjetničkim pristupima. Ljetna edicija KDF014 ugostit će od 27-28.06.2024. renomirane umjetnice Nomadske plesne akademije Hrvatska: Aleksandru Janevu Imfeld, Larisu Lipovac Navojec, Koraljku Begović, Melitu Spahić Bezjak i Irmu Unušić.

Dio festivalskog programa bit će rad u nastajanju pod nazivom “Tugospjev”, mlade umjetnice Sare Trbare. Ovaj rad razvija se u okviru Modularne škole Nomadske plesne akademije Hrvatska, pružajući uvid u nove perspektive i umjetničke istraživačke procese.

DOMINO REZIDENCIJA – PERFORMANCE SITUATION ROOM, dio je EU LLB projekta, a sastoji se od susreta umjetnika koji kroz boravak u Karlovcu (sjedištu jedne od partnerskih organizacija) analiziraju lokalnu situaciju, potiču diskusiju, zajedničko planiranje i razvoj novih projekata i programskih linija unutar Nomadske plesne akademije Hrvatska.

Domino rezidencija nije samo umjetnički projekt, već i platforma za razmjenu ideja, suradnju s lokalnim zajednicama te zagovaranje za razvoj suvremenog plesa u Hrvatskoj. Jedan od formata koje program koristi je Talk Talk Roulette koji pruža prostor participantima da izraze svoja mišljenja i stavove kroz
različite medije.