Blog Post

Održana premijera predstave Rončić – umjetnik i doktor prirodnih znanosti

Premijera predstave Rončić – umjetnik i doktor prirodnih znanosti održana je u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu, 13.12.2019. Na zadovoljstvo cijelog projektnog tima, izvedba je popunila gledalište i osvojila ozbiljne simpatije građana. Umjetnici su nagrađeni glasnim i dugim pljeskom i osmjesima publike, a k tome i izvrsnim fotografijama! One možda ne mogu dočarati cijelu plesnu, dramsku i scensku priču, ali sjajno su zabilježile trenutke predanosti plesača i efektnu scenu.

Zahvaljujemo svim članovima umjetničkog tima predstave, fotografma i ostalim suradnicima koji su dio ovog vrijednog projekta!

  Fotografije iz albuma predstave: Denis Stošić

Realizacijom nove produkcije – multimedijalne plesne predstave, istoimeni projekt Rončić – umjetnik i doktor prirodnih znanosti zaživio je u 2019. godini, uz radionice u školama i anketiranje građana.

U 2020. nadamo se reprizama predstave i provedbi drugih projektnih aktivnosti: znanstvenih, plesnih i kreativnih radionica u suradnji sa školama i drugim suradnicima te organizaciji skupa mladih istraživača, uz snažnu plesnu promociju. Glavna je svrha ovog projekta umjetnički angažman na dobrobit zajednice – kreativne i umjetničke alate koristimo za popularizaciju prirodnih vrijednosti, očuvanje vrsta i održivo gospodarenje rijekama. Neobična mala ptica pritom je simbol snage i ustrajnosti koju čovjek treba za održivu budućnost.

Rončić, rončac, vodenkos – ta čarobna mala ptica potakla je nova stvaranja u suvremenoj umjetnosti. Zaplešimo svi njegov energičan ples, ostanimo prirodni i puni života!

Fotografije iz albuma predstave: Nataša Tvrdinić

Više fotografija predstave pogledajte u albumu na FB stranicama centra Free Dance:

https://web.facebook.com/pg/contemporarydanceatelier/photos/?tab=album&album_id=1532224890261785