Blog Post

Plesna radionica – koreografski lab Nevidljiva šuma: Buđenje

KARLOVAC DANCE FESTIVAL

KDF013 Edukativni program

Plesna radionica – koregrafski lab Nevidljiva šuma: Buđenje

Voditeljica: Mariana Tengner Barros

17. – 21. 10. Atelje suvremenog plesa Free Dance, P. Zrinski 15, Korzo

Radionica je zamišljena kao otvoreni kreativni laboratorij.

Ova kreativna plesno-izvedbena radionica približiti će polaznicima koreografske i kreativne alate koje prakticiraju umjetnice plesne kompanije A Bela Associação iz Almade, Portugala. Radionicu će voditi plesačice i koregrafkinje Mariana Tengner Barros te Diana Niepce.

Radionica je zamišljena kao otvoreni kreativni laboratorij te će rezultirati izvedbom.

Ovaj koreografski lab tematizirati će ideje i kreativne plesne materijale proizašle iz plesnog projekta NEVIDLJIVA ŠUMA: BUĐENJE .

NEVIDLJIVA ŠUMA: BUĐENJE .je plesni rad u režiji Mariane Tengner Barros, koji su kreirali plesačica Diana Niepce, glazbenici Jonny Kadaver i Mee_K te polaznici kreativne plesne radionice. Ovaj rad dio je tekućeg projekta Invisible Forest, koji producira A Bela Associação (Portugal) i koji je aktivan od 2020. Cilj mu je nastaviti temu zaštite okoliša i važnosti starijih stabala u ravnoteži ekosustava.

Na ovoj će radionici Mariana Tengner Barros i njezin tim podijeliti različite istraživačke materijale već testirane u prethodnim verzijama projekta. To će biti tjelesne vježbe i korištenje pokreta za poticanje veze između tijela, uma, unutarnjeg svijeta svake osobe, mašte i načina na koji možemo prenijeti ideje na tijelo i koreografiju.

Radionica se održava od 17. do 20. listopada u Centru za ples i izvedbene umjetnosti F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac, a predstava sa polaznicima će biti izvedena zajedno sa autorima i umjetnicima iz Portugala dana 21. listopada u Kinu Edison.

Polaznici: 15+

Prijave i info: info@freedance.hr