Radiona.org: Mondrianovi zvuci @KDF011

Nedjelja, 29. kolovoza 2021. │ Vrbanićev perivoj
11–21 h │ Mondrianovi zvuci  Radiona.org Paula Bučar, Messy Oscillators – Ana Horvat, Deborah Hustić 

Mondrianovi zvuci igriva je instalacija koja potiče posjetitelje na samostalnu ili kolektivnu igru zvukom. Komunikacija se odvija putem zvukova koji na prvi pogled pripadaju području atmosferične dron-elektronike. Rad se bavi percepcijom ploha, boja i prostora u odnosu na zvuk i atmosferu dalekih geografija grada i predgrađa, evocirajući kinematografske mikrosvemire.
Za ovu prigodu rad će se postaviti u javnom prostoru parka te će građani stajanjem ili skakanjem po raznobojnim površinama stvarati elektronički zvuk koji autorice moduliraju i patchiraju kroz multiprocesore, sintesajzere i elektroakustičke objekte.
Mondrianovi zvuci žele potaknuti građane na participaciju, zajedničku igru zvukom i stvaranje zajedničkog zvučnog iskustva.

https://fb.watch/77p8oTZyXq/

Autorice: Paula Bučar, Messy Oscillators – Ana Horvat, Deborah Hustić

Radiona – Zagreb Makerspace – Udruga za razvoj uradi-sam kulture pokrenuta je 2011. sa svrhom jačanja vidljivosti open source kulture i s namjerom povezivanja umjetnosti, znanosti i tehnologije, točnije STEAM-područja (znanost/tehnologija/inženjerstvo/umjetnost/matematika). Udruga teži stvaranju novih realiteta umreženih i suradničkih intermedijskih, transdisciplinarnih i hibridnih praksi u skladu s DIY (uradi-sam) i DIWO (uradi-s-drugima) kulturama. Radiona.org razvija interdisciplinarne i inovativne projekte s naglaskom na građenju zajednice, participaciji, koheziji, prijenosu znanja i sukreaciji. Laboratorij djeluje i na područjima kulturnih i kreativnih industrija u domaćem i međunarodnom kontekstu. Radiona.org aktivnosti usredotočuje na edukaciju, istraživačke procese, umjetničke projekte, kustoske prakse, rezidencije, međunarodne i domaće međusektorske suradnje, samoobnovljive sisteme, popravljačke aktivnosti zajednice, znanost građana te socijalno osviještene i inkluzivne projekte.
Detaljnije: https://radiona.org/ 

Organizacija i produkcija KDF-a: Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac
Pokroviteljstvo: Ministarstvo kulture i medija RH
Financijska potpora: Zaklada Kultura nova
PartneriTuristička zajednica grada Karlovca, Javna ustanova Natura viva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *