Blog Post

OTISNUTI POKRETI / susret s umjetnicom i likovna radionica

Dana 22. siječnja 2019. u projekt se uključila naša draga Iva Katušin, kao gošća umjetnica i voditeljica likovne radionice. Spontanošću i osmjehom brzo je osvojila naše mlade sudionike i čini se da ih je brzo zarazila entuzijazmom i slobodom stvaranja jer nisu žurili dovršiti svoje radove i nisu s nestrpljenjem čekali „da zvoni kraj sata“. Naprotiv, ne mareći za vrijeme razigrali su svoje pokrete kistovima, s jasnom namjerom da papir pred sobom oboje maštovitim prikazima u kojima otkrivamo talentirane mlade ljude, sklone umjetnosti.

Podsjećamo da je nositelj udruga Carpe Diem, dok je Free Dance partner na projektu, uz Gradski muzej Karlovac i Udrugu likovnih stvaralaca iz Zaprešića. Ciljana skupina su mladi u dobi od 15 do 25 godina, a za njih je organiziran niz umjetničkih radionica i događanja. Ukupna je vrijednost 832.676,58 HRK, od čega sufinanciranje Europske unije iz Europskog socijalnog fonda iznosi 707.775,10 HRK.

Na ovoj zabavnoj radionici, u ugodnoj atmosferi, nastalo je mnoštvo zanimljivih radova, a ovdje možete vidjeti nekoliko njih…

Sudionici iz sustava socijalne skrbi nisu baš prezadovoljni činjenicom da je ovo jedna od zadnjih radionica u sklopu projekta. Dobra je vijest da se uvijek mogu uključiti u slične projekte udruga, kao i dati vlastite inicijative u svojim domovima, gdje će zaposlenici zasigurno dobro reagirati na potrebe za kvalitetnim društvenim sadržajima, među kojima su i umjetničke radionice.

Autori prikazanih radova (s lijeva na desno): Dino Šehić, Eva Banjavčić, Sejmur Matković.

Radovi kreirani u sklopu svih radionica projekta “Otisnuti pokreti” biti će izloženi u sklopu završnog događanja u Noći muzeja, 01. veljače u Galeriji Vjekoslav Karas u Karlovcu. Sudionici radionica suvremenog plesa istom će prilikom nastupiti za posjetitelje Galerije s predstavom jedinstvene koreografije i scenografije razvijene tijekom projekta.

Ova posljednja radionica gosta umjetnika u sklopu projekta uokvirena je zajedničkim kreativnim radom na kojem su svi zainteresirani ostavili svoje otiske ili tragove trenutne inspiracije.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.