Blog Post

Supporting and stimulating contemporary dance!/Podrška i poticaj suvremenom plesu u Karlovcu

Free Dance objedinjuje plesnu sezonu u 2019.godine u projektu

Supporting and stimulating contemporary dance!/Podrška i poticaj suvremenom plesu u Karlovcu

 

Projekt se fokusira na poticanje stvaralaštva i promociju u području suvremenih umjetničkih plesnih praksi, njegujući inovativan i interdisciplinarni pristup umjetnosti. Projekt je usmjeren na razvijanje /vrednovanje nekomercijalnih suvremenih kulturnih sadržaja, istraživanje i produciranje novih plesnih i interdisciplinarnih projekata u kulturi te promicanje umjetničkih, plesnih i izvedbenih sadržaja. Kroz produkciju i distribuciju vlastitih predstava, programa suvremenih plesnih autora i kompanija, rezidencijske boravke te radionice gostujućih umjetnika izravno se djeluje na razvoj suvremenog plesa u Hrvatskoj i njegovu relevantnost u lokalnom, nacionalnom i međunarodnom okviru. Inovativnim, istraživačkim i angažiranim pristupom u produkcijskom i distribucijskom radu izravno se utječe na poimanje suvremene kulture, posebno u lokalnom doticaju sa zajednicom. Spajajući posebnost karlovačkih lokacija, izvrsnih umjetnika i stručnjaka, aktivnosti projekta nose kreativni, edukativni, umjetnički i izvedbeni dio, a privlačnost programa je njihovo održavanje na specifičnim lokacijama kao i jedinstveni oblici plesne suradnje, spajajući tako i izvrsnost umjetničkog programa.

 

Aktivnosti i programi projekta koji će se provoditi u 2019.godini: plesne multimedijalne predstave Vidljivo vrijeme, RONČIĆ – umjetnik i doktor prirodnih znanosti , Festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti KARLOVAC DANCE FESTIVAL (KDF009 Proljetno, ljetno, jesensko i zimsko izdanje), Edukacija i Istraživanja u Ateljeu suvremenog plesa  te Svečani program obilježavanja 15 godina rada udruge.

 

Projekt  Supporting and stimulating contemporary dance!/Podrška i poticaj suvremenom plesu u Karlovcu  provodi se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.